Gevaarlijke combinaties

In de zomer als het langdurig droog is kunnen bij rieten daken gevaarlijke situaties ontstaan, denk aan brand door wat voor reden dan ook, maar ook tijdens oud en nieuw kan het vervelende situaties opleveren. Met de nodige voorzorgsmaatregelen kan het deze problemen voorkomen.

Vuurwerk en riet kan een gevaarlijke combinatie zijn. Zo kunnen vuurpijlen kort na het afsteken nog branden of nagloeien. Houd bij het afsteken altijd rekening met de windrichting, minimaal 75 meter afstand van een huis met een rieten dak en schiet pijlen af vanuit een verzwaarde staande fles of een in de grond geslagen buis. Ook al zien wensballonnen er leuk uit en hebben ze voor sommige mensen een bijzondere betekenis, ze kunnen ook een gevaar opleveren voor huizen met rieten daken, zeker als het al een tijdje droog is. Wees te allen tijde alert.

Het risico van blikseminslag bij huizen met een rieten dak is niet anders dan bij een huis met een pannen dak, maar vaak staan huizen met een rieten dak alleen of op open vlaktes waar ze het hoogste punt zijn, wat de kans op een inslag vergroot. Een bliksemafleider kan uitkomst bieden, maar het is niet noodzakelijk. Wel kan het preventief werken.

Een woning met een rietendak is een waardevolle en mooie investering. Echter geeft dat voor de meeste verzekeraars meer risico uw woning te verzekeren. Met als gevolg vaak een hogere premie voor uw woonhuisverzekering. Bij rietendakverzekeren kunnen wij u helpen met het besparen op deze premie voor een woonhuisverzekering van een rieten dak. Uw rietgedekte woonhuisverzekering hoeft niet duurder te zijn dan die van een woonhuis met een harde dakbedekking. Vraag ons een offerte voor uw rietgedekte woonhuis.